News

Exposities, nieuws en agenda

MEAM 24 maart t/m 24 september 2023

In het MEAM is vanaf 24 maart de derde editie te zien van de groepsexpositie MEAM Hall. 119 kleine schilderijen van het formaat 20 x 20 cm, gemaakt door kunstenaars vanuit de gehele wereld worden hier tentoongesteld. Een prachtige expositie voor kunstenaars, kunstliefhebbers en kunstverzamelaars. Wees welkom.

 

Meer info:

The MEAM Hall, Group exhibition | Exhibitions · MEAM, European Museum of Modern Art

The Colorfield Performance 2023

3 mei is de Colorfield Performance van start gegaan: een groot Land-Art project in Elst. Het project is een initiatief van monumentaal vormgever en beeldend kunstenaar Dirk Hakze. Met de bijdrage van 455 kunstenaars uit 19 landen zullen vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien tot één grote kleurrijke eenheid. Daardoor is het mogelijk grote kunstwerken te creëren, die een krachtige markering in het landschap vormen.

Iedere dag vanaf 1 mei komen diverse kunstenaars een paneel schilderen van 122 x 122 cm. Op 1 september zijn alle 500 panelen geschilderd en is het Land-Art project te zien in zijn totaliteit. Wees welkom om te kijken naar de kunstwerken en de werkende kunstenaars. Ik zal er zijn op 12, 13 en 14 mei.

 

Park Lingezegen
De Park 10
6661 NW Elst (gld)

 

meer info: The Colorfield Performance 2023 | Intro

Expositie ‘Buiten schilderen’, 13-1 t/m 4-3 DSG Assen

Het Drents Schilder Genootschap is een vereniging die kunst toont van haar leden en van diverse kunstenaars uit de omgeving. Nu is de expositie ‘Buiten schilderen’ te zien, schilderijen van kunstenaars die plein air werken. Van mij zijn er schilderijen te zien die ik afgelopen september gemaakt heb naar aanleiding van een schilderreis die collega kunstenaar Annemarie de Groot jaarlijks organiseert in haar huis in Frankrijk, in Bourgondië.

 

Galerie DSG

Woonetage Warenhuis Vanderveen

Koopmansplein 16

9401 EL Assen

MEAM expositie 16 september t/m maart 2023

Wederom is één van mijn werken geselecteerd om in het prestigieuze MEAM te hangen in Barcelona. Het Museum schrijft hierover het volgende:

 

The MEAM, in its interest to promote the work of figurative artists so that they become accessible to the general public, has set up a new space in the main entrance courtyard of the Palau Gomis where you can discover 119 small format works (20 x 20 cm) by 107 international artists.

With this new exhibition initiative, the museum aims to make the work of figurative artists visible to collectors, art lovers, and those interested in original art.

 

Meer info? Klik hier

Expositie Monumentaal Usquert 10 en 11 september 2022

Tijdens de Open Monumentendagen 2022 trekt Usquert de aandacht met Monumentaal Usquert.

 

Liggend op een wierde biedt Usquert met zijn monumentale en karakteristieke panden een prachtig decor voor de vele activiteiten. Wandelend door Usquert loop je een pand binnen en geniet daar van het interieur en de expositie. Verderop in de straat hoor je muziek en uit de tuinen zweeft een gedicht naar je toe. Dan kom je terecht in een prachtige tuin met beelden, dan opeens zie je dat prachtige sieraad of dat mooie glas wat je altijd al wilde hebben. Kortom overal vind je open huizen, open tuinen, muziek en poëzie, exposities, curiosa en antiek, en terrassen om even bij te komen.

 

De Stadsgalerie is curator van het pand aan de Raadhuisstraat 26 en toont schilderijen van Esther Leuvenink, Magna Postma, Marein Konijn, Joost Doornik en Annemarie de Groot.

 

zaterdag 10 en zondag 11 september

11:00 – 17:00

Expositie in de Stadsgalerie

De Stadsgalerie is opgericht door 6 kunstenaars: Peter Durieux, Magna Postma, Esther Leuvenink, Joost Doornik, Annemarie de Groot en mijzelf. Wij organiseren verschillende exposities met gastexposanten met interessante thema’s. Ons eigen werk is altijd in de galerie te zien. Niewsgierig? Kom langs!

 

Oude Boteringestraat 7

Groningen

 

Openingstijden: do t/m zo 13:00-17:00

Expositie ‘Pas afgestudeerd en gearriveerd’

In de Stadsgalerie is vanaf 26 september tot 23 oktober de expositie ‘Pas afgestudeerd en gearriveerd’ te zien. Bij deze expositie staan de werken van Dorry van de Winkel en Anne Mensinga centraal. Daarnaast zijn er ook schilderijen te zien van de oprichters van de galerie: Peter Durieux, Joost Doornik, Annemarie de Groot, Magna Postma, Esther Leuvenink en van mijzelf.

 

Adres: Oude Boteringestraat 7, Groningen

Openingstijden: donderdag tm zondag 13:00 – 17:00

 

Expositie ‘De boeien los’ galerie Autrevue t/m 29 augustus 2021

Expositie ‘De boeien los’

 

 

2 juli t/m 29 augustus ’21

Een prachtige expositie met niet eerder getoond werk uit de privécollectie van galerie Autrevue: Svetlana Tartakovska en Jantien de Boer.
Daarnaast zijn er nieuwe schilderijen van Rein Pol, Jan van Loon, Marein Konijn, Gerrit de Vries, Randolph Algera, Gabriëlle Westra en beelden van Heleen Kater.

 

Woudsterweg 4, Heerenveen.

Meer info check www.autrevue.nl